Restaurang och livsmedel PDF Skriv ut Skicka sidan

Restaurang- och livsmedelsutbildning på Haganässkolan
Utbildningen kommer att bedrivas under 3-4 terminer, beroende på förkunskaper, och motsvara heltidsstudier.
Inom ramen för utbildningen ingår praktik i form av APL, Arbetsplatsförlagt lärande.
Utbildningen bedrivs i grupp och består bland annat av föreläsningar, diskussioner samt många praktiska moment.
Du får under utbildningstiden kunskaper som gör dig anställningsbar som kock/kokerska, vilket kan leda till arbete bland annat inom restaurang och skolkök.

ANSÖKAN
Sista ansökningsdag 5 maj 2017.
Klicka här för ansökningsblankett.

Nationella kurser/gymnasiekurser, 1400 poäng

Termin 1
  • Hygien, 100 poäng
  • Livsmedels- och näringskunskap, 50 poäng
  • Matlagning 1, 100 poäng
  • Måltid- och branschkunskap, 100 poäng
  • Service- och bemötande, 100 poäng

Termin 2

  • Matlagning 2, 200 poäng
  • Näringskunskap, 50 poäng
  • Servering 1, 50 poäng
  • Drycker- och ansvarsfullalkoholservering, 50 poäng
  • Alt, Personlig försäljning, 50 poäng
  • Bageri 1, 50 poäng


Termin 3

  • Matlagning 3, 200 poäng
  • Specialkost, 100 poäng
  • Servering 1, 50 poäng
  • Drycker- och ansvarsfullalkoholservering, 50 poäng
  • Alt, Personlig försäljning, 50 poäng
  • Bageri 1, 50 poäng

 





Haganässkolan, Älmhult, Box 501, 343 23 Älmhult
Tel.: 0476-552 22
Copyright © Haganässkolan 2015